Château Margaux 1956
Sehr gut hat sich Margaux entwickelt, ein Anfangs unterschätzter Wein, der immer mehr zulegt. 1994 aus einer perfekten Nicolas Flasche hatte er eine junge Farbe und wirkte mit seinen präsenten Tanninen einfach noch zu jung – 93/100. Ein Jahr später eine perfekte, reifere Flasche im Sonora – 95/100. Zuletzt 2001 in einer Probe gegen Haut Brion nur 2. Sieger, aber auf was für einem Niveau! Eine deutlich schwächere Flasche 2007 auf René Gabriels großer Margaux-Probe. Recht gefällig die Nase mit feiner Süße und Kakaobohnen in Bitterschokolade, aber am Gaumen fehlte für einen 1er Cru aus einem solchen Jahr einfach die entsprechende Konzentration und Struktur – 91/100 (Quelle: wineterminator.com Dr. Becker).
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The Wine Spectator Magazine (93 point). 93 out of 100 ........ Superbly Balanced, with Lovely, Elegant Fruit Flavors. Quite Succulent in style. Medium Ruby-Garnet, with an Elegant, Earthy Strawberry Aroma, Balanced Fruit and Medium Tannins. Drink From : 1995 to 2020. ' - The Wine Spectator . Château Margaux, a 1er Cru Classé property, has been owned by the Mentzelopoulos family since 1978 - since then it has consistently produced the Finest Wines in the Médoc. The large 90 hectare Property produces over 30,000 cases per year and is located in the centre of the Margaux Appellation. The Vineyards (Cabernet Sauvignon 75%, Merlot 20%, Cabernet Franc 2%, Petit Verdot 3%) lie on a sandy-stone topsoil, beneath which is to be found gravel and then clay. The Wine is fermented in a mixture of stainless steel vats and oak casks and is matured for 18 months in 100% new oak barriques. These are Sublime and Immaculately Crafted Clarets which display Extraordinary Fragrance, Refinement and a Ravishingly Seductive Perfume. In the past, the Wine was described as Feminine in Character but in the last twenty years Château Margaux has displayed more Weight and Concentration and today represents the perfect balance between Finesse and Power.